Briga o nekretninama: Property menadžment

Briga o nekretninama – Property Menadžment

Briga o nekretninama, poznata i kao Property menadžment je savremeno i profesionalno upravljanje imovinom, odnosno kontrola, održavanje i nadzor poslovnih, stambenih i drugih objekata u vlasništvu klijenta koje obavlja naš tim.

Naša usluga se sastoji u tome da proaktivno preuzimamo odgovornost za tekuće održavanje imovine. Na taj način brinemo i za bezbednost i održavanje i upravljanje nekretninama vlasnika koji nam ih poveravaju, bilo da su u pitanju  stambene i poslovne zgrade, rezidencijalne četvrti, banke, hipermarketi, restorani, biznis parkovi…Briga o nekretninama je nezabilazni deo profesionalnog odnosa vlasnika.

 Kvalitetna i savremena briga o nekretninama zahteva ljude od poverenja i stručnosti koji mogu da ovaj kompleksan posao upravljanja i nadzora nad imovinom preuzmu na sebe, u ime njenog vlasnika.

Koje su prednosti property menadžmenta?

U pitanju je specifična vrsta usluge koja obuhvata celovitu brigu – upravljanje, održavanje i nadzor nad nekretninama kroz čitavu seriju administrativnih i operativnih aktivnosti, kao što su briga o održavanju,  popravke, savetodavne usluge od značaja za održavanje kvaliteta i bezbednosti objekta.

Shodno ugovoru, u ove usluge spadaju i pronalaženje poslovnih partnera, marketinške usluge u cilju komercijalne iskorišćenosti, i mnoge druge. Zato je tu Hausmajstor tim.

Naš glavni zadatak je da upravljajamo rutinskim zadacima koje nam poveravaju vlasnici i da očuvamo vrednost imovine.

Briga o nekretninama podrazumeva:

  • Redovnu proveru stanja objekta
  • Organizovanje neophodnih popravki imovine
  • Održavanje imovine, uključujući uređenje, održavanje zelenika, uklanjanje lišća ili snega
  • U dogovoru sa vlasnikom, određivanje i pridržavanje budžeta za održavanje imovine
  • Druge obaveze shodno potpisanom ugovoru

Vlasnici poslovnog prostora, stambenih objekata i rezidencijalnih četvrti unajmljuju firme za upravljanje imovinom iz mnogih razloga. Neki imaju više nekretnina koje iznajmljuju i nemaju vremena ili stručnosti da ih sami održavaju. Neki to jednostavno ne žele da čine.

Hausmajstor Beograd tim ove usluge pruža i individualnim vlasnicima manjih firmi, zgrada, stanova ili kuća za odmor u neposrednoj blizini Beograda.

Kako Hausmajstor Beograd posluje?

Da bismo klijentu pružili vrhunsku uslugu brige, održavanja i upravljanja imovinom, deo našeg posla je i da pratimo trendove u svetu i neposrednom okruženju koji utiču na tržište. Nakon pregleda objekta, sa klijentom razmatramo nalaze i preporuke našeg tima. Naš fokus je da prvo razmotrimo stanje stvari, utvrdimo slabosti i prednosti zatečenog stanja, predložimo hitne i/ili dugoročne mere za poboljšanje i unapređenje funksionalnosti nekretnine.

S obzirom na sve veći izbor i tehnološke mogućnosti za savremeno i isplativo upravljanje imovinom, naš tim, u zavisnosti od zatečenog stanja nekretnine, predlaže i neka inovativna rešenje koja klijent, u zavisnosti od svoje platežne moći pa čak i interesovanja, može da razmotri.

Tek tada pristupamo konkretnoj ponudi ugovora. Ovu uslugu pružamo klijentima po dogovoru – u celini, ili po specifikaciji.